Szülőkonzultáció

Lefele nyíl

Problémák, melyekkel fordulhat hozzánk

A szülőkonzultációk a gyermek pszichológiai tanácsadás vagy a serdülő tanácsadás fontos részét képezik. Ennek több oka van. Egyrészt a szülők ismerik legjobban gyermeküket, illetve gyermekük fejlődésének legfontosabb állomásait: a gyermek fogantatásának, születésének körülményeit, korai fejlődését, beilleszkedését bölcsödébe, óvodába, iskolába. Másrészt ők érzékelik, tapasztalják a gyermek vagy a serdülő mindennapi viselkedését, illetve annak megváltozását. Harmadrészt a szülők tudnak leghatékonyabban segíteni gyermeküknek a változásban.Nem utolsó sorban fontos visszajelzéseket adnak a tanácsadói folyamat hatékonyságáról.

Ne halassza holnapra, kérjen időpontot még ma!

Időpontkérés

Eszközök

A szülőkonzultációk legtöbbször beszélgetések. Emellett olykor szülőknek szóló tesztfelvétellel tesszük hatékonyabbá a problémák feltérképezését.

Hogyan zajlik egy-egy beszélgetés?

Amennyiben lehetséges, a gyermek/serdülő mindkét szülőjét egyszerre hallgatjuk meg az általuk érzékelt problémáról. Illetve első egy-két alkalommal ún. anamnézist veszünk föl, amelynek célja egy hosszmetszeti kép kialakítása a gyermekről, fiatalról, az egyes fejlődési pontok kiemelésével. A folyamat elején lévő szülőkonzultációkat két szülő esetén mindig 80 percesre tervezzük, tapasztalataink szerint, így hatékonyabban tudjuk az időt kihasználni arra, hogy mindkét fél megfelelő mennyiségű információt osszon meg.

Hány szakember van bent, miért?

A szülőkonzultációt az az egy szakember folytatja, aki a gyermekkel/serdülővel fog foglalkozni.

Mennyi idő elérni eredményt?

Sok mindentől függ, mennyi idő telik el, mire a gyermek/serdülő viselkedése, hangulata kezd változni. A folyamat első lépése mindig egy vagy két alkalommal tartott szülőkonzultáció, amit 3-5 gyermekkonzultáció követ. Serdülő klienseinknél hasonlóan zajlik a folyamat. Ezek az alkalmak elegendőek ahhoz, hogy meghatározzuk a probléma súlyosságát, illetve feltérképezzük a probléma hátterét és a hozzá vezető okokról képet alkossunk. Ezen tényezők alapján visszajelzünk a szülőknek a következő lépésekről. Itt ketté válik a folyamat. Amennyiben olyan problémát érzékelünk, ami nem éri el a klinikai szintet, akkor tovább dolgozunk a gyermekkel/serdülővel. Amennyiben úgy ítéljük meg, hogy (gyermek)pszichiátriai kivizsgálás indokolt, akkor teszünk javaslatot a megfelelő ellátási formát illetően.

Ne halassza holnapra, kérjen időpontot még ma!

Időpontkérés

50 perces egyéni ülés

15 000 Ft

80 perces egyéni ülés

24 000 Ft

FIZETÉS MÓDJA:

Az ülések díját kétféleképpen, az ülés után készpénzben a szakembernél, vagy az ülés után banki utalás segítségével rendezheti. Minden ülésről számlát állítunk ki.

LEMONDÁSI IDŐ:

A már leszervezett üléseket, programütközés, egyéb akadályoztatottság esetén 48 órával az ülés kezdete előtt tudják térítésmentesen lemondani. 48 órán belüli lemondás esetén, amennyiben az nem valamilyen előre nem látott, vis major helyzet miatt történik, az ülés teljes árát kérjük megfizetni.

Lefele nyíl

Időpont / információ kérés