Párterápia

Lefele nyíl

Problémák, melyekkel fordulhat hozzánk

  • Túl gyakori konfiktusok veszekedések

  • Kommunikációs problémák

  • Egyenlőtlen szerepmegélések a párkapcsolaton belül

  • Magányosság érzése a kapcsolaton belül

  • Hűtlenség

  • Kihűlt kapcsolat, monotonitás, intimitás csökkenése

  • Eltérő igények összehangolásának nehézségei

  • Felmerült a válás gondolata egyik vagy mindkét félnél

Ne halassza holnapra, kérjen időpontot még ma!

Időpontkérés

Eszközök

A párterápia eszköztára rendkívül széleskörű. A beszélgetések mellett gyakran felmerülnek szimbolikus technikák, amelyek hatékonyan világítanak rá a pár valódi problémájára vagy épp segítik annak megoldását. Sokszor hasznos a pár tagjai által hozott különböző kapcsolati minták, modellek feltárása, az ebből is eredő egyéni igények, kölcsönös megismerése, összehangolása.  A párt gyakran kérjük a köztük lezajló kommunikációs helyzetek megfigyelésére, saját megéléseik, érzéseik, gondolataik jobb megismerését célzó gyakorlatok otthoni elvégzésére, amelyek hasznos kiindulópontjai lehetnek a következő üléseknek.

Hogyan zajlik egy-egy beszélgetés?

Az első 3-4 beszélgetés fontos része a probléma definiálása, a kapcsolat bemutatása, a célok tisztázása. Amennyiben a pár meg tud egyezni egy-két olyan kapcsolati célban, amit a szakemberek is reálisnak tartanak, megtörténik a szerződéskötés, ami egy szóbeli megállapodás a célokról. Ezeket szem előtt tartva tervezik az ülések menetét. A szerződéskötés után következik a munkafázis, ami 4-10 alkalmat ölel fel körülbelül. Ezután jön a célok visszaellenőrzése, a folyamat értékelése és a lezárás.

Hány szakember van bent, miért?

A párterápia során tipikusan két emberrel szemben két szakember ül. Ez segít megőrizni a semlegességet a folyamat során, és segít a pár működéséből fakadó lehető legtöbb információt begyűjteni, feldolgozni. Továbbá a terapeuták kommunikációja, konfliktuskezelése alapvetően mintát tud nyújtani a pár tagjainak saját kommunikációs eszköztáruk csiszolásában.

Mennyi idő elérni eredményt?

A párkapcsolati tanácsadás általában 8-20 ülést ölel fel. Apróbb változások az 5-6. ülés tájékán már szoktak jelentkezni.

Ne halassza holnapra, kérjen időpontot még ma!

Időpontkérés

90 perces ülés

28 000 Ft

FIZETÉS MÓDJA:

Az ülések díját kétféleképpen, az ülés után készpénzben a szakembernél, vagy az ülés után banki utalás segítségével rendezheti. Minden ülésről számlát állítunk ki.

LEMONDÁSI IDŐ:

A már leszervezett üléseket, programütközés, egyéb akadályoztatottság esetén 48 órával az ülés kezdete előtt tudják térítésmentesen lemondani. 48 órán belüli lemondás esetén, amennyiben az nem valamilyen előre nem látott, vis major helyzet miatt történik, az ülés teljes árát kérjük megfizetni.

Lefele nyíl

Időpont kérés