Berta Mónika

Sinka-Menyhért Mónika

párterápia, családterápia

A mindennapi életünkben sokszor előfordul, hogy a minket körülvevő, számunkra fontos személyekkel való kapcsolati egyensúly felborul, konfliktusok, élethelyzeti és kommunikációs nehézségek akadályozzák a kiegyensúlyozott együttélést, legyen szó párkapcsolatról vagy családról. Az élet során számtalan olyan esemény is történik velünk, amik előre láthatóak, várhatóak. Ezek a helyzetek – hiába kiszámíthatóak, – olyan változást hozhatnak az életünkbe, melyekkel nehéz összhangba kerülni.

Szakmai munkám során arra törekszem, hogy a megfelelő bizalmi légkör kialakításával az olykor aprónak tűnő elcsúszások, kérdések is kimondhatóvá váljanak, hogy a közös terápiás munka folyamán az egyéni és társas szükségleteket figyelembe véve tudjunk egy új egyensúlyi állapot kialakításán dolgozni.

Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a pár- és családterápia célja nem csupán az aktuális helyzet kibogozása, hanem lehetőség nyílik arra, hogy olyan tapasztalatokat sajátítsanak el a részvevők, melyeket akésőbbi élethelyzetek során is sikerrel hasznosíthatnak.

Lépjen velem kapcsolatba

Előfordulhat, hogy úgy érzi, az aktuális nehézség nem elég jelentős ahhoz, hogy külső segítséget kérjen, így akár évekig érleli magában a gondolatot: „szakemberhez kéne fordulni”. A probléma azonban gyakran nem tűnik el, nem oldódik az idő hatására, inkább csak elmélyül. A változás első lépése, hogy segítséget kér.

Lépjen velem kapcsolatba