Válási tanácsadás

Lefele nyíl

Helyzetek, melyekben a válási tanácsadás a leghatékonyabb

  • Nem akar mindkét fél válni

  • Szükség van a váláshoz vezető folyamatok tisztázására, a következmények megértésére, elfogadására
  • A felek nem tudnak bizonyos fontos dolgokban megegyezni

  • A felek közötti kapcsolat annyira megromlott, hogy már nem tudják tárgyilagosan átbeszélni a válás körüli teendőket, a válás menetét

  • Nem tudják, hogyan tudnák a válást a gyermekek felé jól kommunikálni, a válást úgy intézni, hogy a lehető legkevésbé sérüljön az egyes családtagok érdeke

  • A gyerekek további gondozásával nevelésével kapcsolatos feladatok megosztása komoly nehézségeket jelent

  • A múltban elszenvedett sérelmek újra-és újra átszínezik a beszélgetéseket, a pár egyik vagy mindkét tagja haragszik a másikra

Ne halassza holnapra, kérjen időpontot még ma!

Időpontkérés

Eszközök

A beszélgetés mellett szimbolikus gyakorlatok színesíthetik és tehetik hatékonyabbá az üléseket.

Hogyan zajlik egy-egy beszélgetés?

Válás esetén sok pár meg tud egyezni a vagyonelosztást és még a gyermekelhelyezést illetően is. Ugyanakkor a kapcsolat megromlását egyik-másik fél nehezen fogadja el, hiszen nem feltétlen egyszerre születik meg két emberben a döntés a kapcsolat befejezését illetően. A szakemberek ilyenkor az érzelmi válást tudják elősegíteni, illetve a kapcsolat rendezését tudják támogatni azzal, hogy biztonságos légkört biztosítanak a pár számára nehézségeik, fájdalmaik, valódi érzelmeik kimondására. Segítenek visszamenőleg átbeszélni, átdolgozni azokat az élményeket, amelyek a kapcsolat mérföldköveit jelentették, létrehozva ezzel egy olyan narratívát a kapcsolatról, ami egyik-másik félnek elfogadható és koherens.

Hány szakember van bent, miért?

A válástanácsadás két szakember jelenlétében történik. Ez segít megőrizni a semlegességet a folyamat során, és segít a pár működéséből fakadó lehető legtöbb információt begyűjteni, feldolgozni.

Mennyi idő elérni eredményt?

4-6 alkalom már elég lehet a kapcsolat feldolgozására, a kapcsolat nehézségeit okozó tényezők átbeszélésre, az érzelmek feldolgozására.

Ne halassza holnapra, kérjen időpontot még ma!

Időpontkérés

90 perces ülés

28 000 Ft

FIZETÉS MÓDJA:

Az ülések díját kétféleképpen, az ülés után készpénzben a szakembernél, vagy az ülés után banki utalás segítségével rendezheti. Minden ülésről számlát állítunk ki.

LEMONDÁSI IDŐ:

A már leszervezett üléseket, programütközés, egyéb akadályoztatottság esetén 48 órával az ülés kezdete előtt tudják térítésmentesen lemondani. 48 órán belüli lemondás esetén, amennyiben az nem valamilyen előre nem látott, vis major helyzet miatt történik, az ülés teljes árát kérjük megfizetni.

Lefele nyíl

Időpont / információ kérés