Családterápia

Lefele nyíl

Problémák, melyekkel fordulhat hozzánk

  • Feszült családi légkör, gyakori konfliktusok

  • Gyakori veszekedések, fokozott agresszió megjelenése

  • Diszfunkcionális családi szerepek (például a gyermek irányítja a család felnőtt tagjait vagy bizonyos családtagok kirekesztettnek, túlzottan kontrolláltnak érzik magukat)
  • Nagyszülőkkel való kapcsolattartás nehézségei

  • Testvérféltékenység, gyakori konfliktusok, agresszió

  • A gyerekekkel kapcsolatos problémák az egész családra hatással vannak (pl. Az első gyermek családba érkezése utáni kapcsolati problémák, iskoláskorú gyermek nehézségei, serdülőkorba lépő gyermek viselkedésének, hangulatának, határkijelölésének kezelési nehézségei, az önálló életet kezdő gyermek családról való leválása esetén)

Ne halassza holnapra, kérjen időpontot még ma!

Időpontkérés

Eszközök

A családterápiás eszköztár széleskörű. Verbális és szimbolikus technikákat egyaránt tartalmaz. Ezek közül a szakemberek a helyzethez, célokhoz leginkább illőket választják ki – figyelembe véve a jelenlévők életkorát, igényeit, aktuális állapotát.

Hogyan zajlik egy-egy beszélgetés?

A beszélgetésekkor szem előtt tartjuk, hogy minden családtagnak szerepe van a probléma létrejöttében, így annak megoldásában is. A család tagjai az első üléseken egyénenként megfogalmazzák, miben látják a család problémáját, és ezek figyelembe vételével kialakítják a családterápia közös célját, vagyis megegyeznek abban, milyen változások kellenének ahhoz, hogy elégedettebbek legyenek a családi élettel. A beszélgetések, gyakorlatok során ezen közös célokat mindvégig szem előtt tartva, a családterápia módszertanát alkalmazva dolgoznak a szakemberek. A folyamat eredményessége elsősorban a családtagok motivált, aktív munkájától függ, amelynek nagy része az ülések között történik.

Hány szakember van bent, miért?

A családi tanácsadáson a család minden tagja, céltól és helyzettől függően a család egyes tagjai vesznek részt. A családterápia módszertanának megfelelően az üléseket két szakember vezeti.

Mennyi idő elérni eredményt?

Az eredmények elérésének ideje a probléma mélységétől, fennállásának időtartamától is függ, és legfőképpen a részt vevők motiváltságától, a változás iránti nyitottságuktól. A családi tanácsadás általában 5-12 ülést jelent. A családterápia általában 8-20 ülést jelent.

Ne halassza holnapra, kérjen időpontot még ma!

Időpontkérés

90 perces ülés

28 000 Ft

FIZETÉS MÓDJA:

Az ülések árát a pszichológusnál készpénzben tudják fizetni, online ülés esetén pedig banki átutalás segítségével.

LEMONDÁSI IDŐ:

A már leszervezett üléseket, programütközés, egyéb akadályoztatottság esetén 48 órával az ülés kezdete előtt tudják térítésmentesen lemondani. 48 órán belüli lemondás esetén, amennyiben az nem valamilyen előre nem látott, vis major helyzet miatt történik, az ülés teljes árát kérjük megfizetni.

Lefele nyíl

Időpont / információ kérés